Индустриални секционни врати

Индустриалните секционни врати са най-често ползваното средство за затваряне на определен промишлен обект. Необходимо е те да осигуряват надежден механизъм за затваряне и отлична изолационна способност при приятен външен вид, а да не забравяме и безопасно и лесно боравене с тях при работа.

Промишлени паркове

Днес посетителите на промишлените и търговски паркове се изненадват от елегантния дизайн на сградите. Външният вид не се определя само от функционалността и ефективността на съответната сграда. Специалният дизайн и скъпите материали, използвани понастоящем, са вече норма, а не изключение. Затова и хората предпочитат да наричат работното си място „промишлен парк“ вместо „промишлена зона“. Често общините поставят допълнителни изисквания към външния вид на такива сгради, защото нерядко промишлените паркове граничат с жилищни комплекси.

Индустриалните секционни врати изцяло съответстват на тази тенденция. Те предоставят на съвременния архитект всички възможности и дизайнерски решения, за да направи от входа на промишлената сграда нещо наистина специално.

Търговски сгради и центрове

Нерядко обаче индустриалните секционни врати се използват при строителството на нежилищни сгради. Ще видите такива врати на базите за противопожарна защита, на експозиционни зали, гаражи, автобусни депа и дистрибуторски центрове. В зависимост от използването и функцията на помещението зад тях изборът може да се направи между съвсем плътни и термоизолирани врати до изцяло изработени от стъкло и позволяващи пълен достъп на дневната светлина. Специалистите се стремят да създадат огромно разнообразие във външното оформление благодарение на комбинациите между цветове, видове панели и пълнеж.